En dat weten ze ook bij telecommunicatieleverancier A&C Systems in Hoegaarden, waar ze investeren in mensen en kansen bieden. Hiervoor werkten ze samen met Synkroon. ‘Als je investeert in je werknemers, krijg je loyaliteit en motivatie terug. Zij beseffen dat hun werkgever potentieel in hen ziet en bereid is te ondersteunen waar nodig’, vertelt Samir, teamleader en preventieadviseur. En dat loont!

Zo ook voor El Miloud, autotechnicus in hart en nieren, tot hij op een dag door een arbeidsongeval een polsletsel opliep. Hierdoor had hij aangepast werk nodig, maar tijdens sollicitaties botste hij op een taalbarrière en de zoektocht naar een nieuwe job verliep moeizaam. Zo kwam El Mihoud bij Synkroon terecht en werd hij door jobcoach Amber uitgedaagd om de arbeidsmarkt breder te verkennen, en te ontdekken welke andere jobs nog bij hem zouden passen. Dankzij Synkroon kon hij een stage doen bij A&C systems. Onder begeleiding van Stany, logistiek verantwoordelijke, verkende hij er een gevarieerd takenpakket.

El Miloud maakte meteen indruk door zijn gemotiveerde houding en werklust. Na zijn stage bij A&C systems kreeg hij een vast contract aangeboden als logistiek medewerker. Stany stelde, met de hulp en advies van jobcoach Amber en met inspraak van El Mihoud, een takenpakket samen op maat van El Miloud. Hierbij hield hij rekening met zijn competenties en geblesseerde pols.

Coach Amber werkte ook een ondersteuningstraject uit om de taalbarrière weg te werken en te zorgen voor een volledige integratie in de organisatie en het team. Zo kwam er een pictogrammenboek met specifieke uitleg en aanwijzingen op maat van zijn takenpakket en de bijhorende veiligheidsinstructies. Met succes! Na twee weken werken bij A&C systems was het pictogrammenboekje al overbodig omdat El Mihoud de collega’s en de taken en instructies al uit zijn hoofd kende! Sindsdien is El Miloud onmisbaar in het magazijn en de collega’s appreciëren zijn werk.