verhalen

Heroriëntering van werk! Van het leger naar de tinnen soldaatjes!
Ilse klopt in juli 2018 aan bij Synkroon. Zij is op zoek naar aangepast werk. Ze ambieert een haalbare deeltijdse administratieve job met een goede life/job balans daar ze gevoelig is voor stress. Ze heeft ervaring in verkoop en administratie.

Ilse klopt in juli 2018 aan bij Synkroon. Zij is op zoek naar aangepast werk. Ze ambieert een haalbare deeltijdse administratieve job met een goede life/job balans daar ze lichamelijke klachten heeft. Ze heeft ervaring in verkoop en administratie.

Synkroon is een ideale partner om uit te zoeken wat haalbaar is voor Ilse. Ze doet werkplekleren in de administratie bij Wico Mater Dei te Pelt. De evaluatie was uitstekend. Ilse is vlot, vriendelijk, leert snel bij, neemt initiatief en is collegiaal. De 20 uren zijn haalbaar zodat Ilse voldoende ruimte heeft voor haar huishouden en de nodige rust.

Ilse straalt. Het werkplekleren doet haar deugd. Na een moeilijke periode van lang thuis zitten, ervaart ze terug dat haar werk geapprecieerd wordt. Ze groeit elke dag een beetje meer!

Tijd om Ainhoa Vermunt, bedrijfsleider van Beau Fort (kinderopvang) te contacteren. Er staat immers een vacature open. Het is een kinderdagverblijf met een bewuste keuze om het anders te doen. Ainhoa was meteen bereid om Ilse werkplekleren aan te bieden. De sterke punten van Ilse worden benoemd en na een korte periode van werkplekleren wordt een IBO-plus afgesproken om alle taken van de administratie en receptie onder de knie te krijgen. Ilse ontneemt heel wat taken van Ainhoa zodat zij veel meer tijd heeft om haar taken als zaakvoerder op te nemen. Na de IBO-plus kreeg Ilse in april ‘19 met veel plezier van directie en collega’s een vast contract.

Tijdens deze samenwerking verneemt coach Isabelle dat Beau Fort nood heeft aan een logistieke duizendpoot. Er moet nog zoveel gebeuren. Het takenpakket start met het poetsen van gemeenschappelijke ruimtes, eten verwarmen, was/opvouwwerk van slabbetjes en handdoeken. Echt mannenwerk dus!

Coach Isabelle heeft op dat moment Haike uit Balen in begeleiding. Hij kan omwille van fysieke klachten geen zwaar werk meer verrichten. Het leger heeft teveel van hem gevraagd maar hij heeft zowel een technische als een logistieke achtergrond. Een juiste match? In het hoofd van coach Isabelle al zeker en vast! Afwisselend werk in een fijn team en kort bij huis.

Haike start werkplekleren bij Beau Fort als logistiek medewerker. Hij is bereidwillig, altijd positief, iemand die meedenkt, werk ziet, initiatief neemt en bovenal zelfstandig is. Een IBO-plus contract wordt afgesloten om zo het volledig takenpakket aan te leren gaande van herstellingen uitvoeren, kluswerk, bestellingen doen, magazijn en werkplek organiseren, …

Ainhoa en haar team zijn super tevreden met de komst van deze soldaat! Haike krijgt zijn vast contract eind mei ‘19!

Werkplekleren en IBO-plus, out of the box durven kijken, creatief denken, anders rekruteren in combinatie met gemotiveerde personen liggen aan de basis van deze twee succesverhalen bij Beau Fort. De wind waait daar nog steeds hard en positief!


Anders rekruteren bij Wilms Rolluiken werpt vruchten af!
Bij Rolluiken Wilms in Meerhout staat de mens centraal! Zij staan open om anders te rekruteren en zo kansen te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bij Rolluiken Wilms in Meerhout staat de mens centraal! Zij staan open om anders te rekruteren en zo kansen te bieden aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Synkroon werkt regelmatig met hun samen rond werkplekleren.

Het traject van Kevin gaat super snel. Na een positieve stage wordt Kevin door de werkgever verder opgeleid in een K-IBO (Gespecialiseerde Individuele Beroepsopleiding).Technisch inzicht, een goed opleidingsplan en het doorzettingsvermogen van Kevin zorgen dat hij snel de knepen van het vak onder de knie krijgt. Communicatie is een aandachtspunt maar door de begeleiding van de coach, de openheid en het begrip van heel de ploeg en zijn ploegleider Davy, voelt Kevin zich dadelijk thuis in het team.

Resultaat: Kevin leert snel, communicatie verbetert elke dag, talenten komen naar boven, door zijn technisch inzicht ziet hij details en voert opdrachten meteen uit, ordelijk en een fijne collega! Kevin krijgt een vast contract en werkt nu mee in 2 ploegen!

Proficiat aan alle partijen!


Het verhaal van Liane
Werkplekleren en gedrevenheid, een sleutel tot succes!

Werkplekleren en gedrevenheid, een sleutel tot succes!

Liane werkte lang als magazijnmedewerker. Omwille van fysieke problemen was er geen toekomst in dit jobprofiel.

Ze heeft altijd een goede kennis van pc gehad. Ze volgde opleiding Excel bij het Centrum voor Volwassenonderwijs (CVO) en deed zelf thuisstudies (o.a in dactylo).

Door werkplekleren met 3 uitstekende stages (OCMW Westerlo, Sport Vlaanderen en het Poetspaleis), ontwikkelde ze haar competenties nog verder en zette deze in de kijker. Haar laatste stage kon ze vroegtijdig stopzetten omdat ze aangeworven is (via interim) bij Prik&Tik als administratief medewerker. Doelstelling is dat ze na interim een vast contract krijgt. 

Ze viel op door haar gedrevenheid, enthousiasme, inzet en natuurlijk haar administratieve kennis. Door hard te werken en stages die snel na elkaar volgden, kon ze zich omscholen op 6 maanden tijd.

Wij wensen haar veel succes!


Het verhaal van Vincent
Wanneer Vincent, als ervaren kok, voor het eerst bij Synkroon binnenstapt, is hij heel onzeker over hoe zijn professionele leven er in de toekomst zal uitzien. Dat hij heel erg gemotiveerd is om een nieuwe richting in te slaan en er iets van te maken, is voor zijn coach al snel duidelijk.

Wanneer Vincent, als ervaren kok, voor het eerst bij Synkroon binnenstapt, is hij heel onzeker over hoe zijn professionele leven er in de toekomst zal uitzien. Dat hij heel erg gemotiveerd is om een nieuwe richting in te slaan en er iets van te maken, is voor zijn coach al snel duidelijk. Vincent komt aanvankelijk zelf met het idee om als administratief medewerker aan de slag te gaan, maar een stage (werkplekleren) wijst al snel uit dat dit niet de richting is waarin hij zijn talenten ten volle kan benutten.

En dan is er de vacature van magazijnmedewerker bij CEM International. Een bedrijf waarvan zaakvoerster Joyce iemand is die mensen kansen wil geven en samen met haar bedrijf wil laten groeien. Na een gesprek met Vincent en zijn coach, is Joyce overtuigd van de kwaliteiten van Vincent en de meerwaarde die hij kan betekenen in haar team. Anderzijds moet voor Vincent worden uitgetest of deze job het beste in hem naar boven kan halen. Na een korte stage (3 weken werkplekleren) zijn Vincent en Joyce het er over eens: hij is de juiste man op de juiste plaats! Een opleiding op de werkvloer geeft Vincent tijd en ruimte om te leren en 6 maanden later wordt de samenwerking bezegeld met een contract. Voor zowel Vincent als CEM International is dit nog maar het begin van een jarenlang engagement. Win-win en een heel tevreden coach!


Haar eigen droom achterna …
Jina is een vrouw van buitenlandse origine (Iran), die al jaren in België woont en werkt. Door fysieke klachten heeft ze haar job moeten opgeven, omdat aangepast werk niet mogelijk was. Samen met Synkroon wil ze uitzoeken welke jobs haalbaar zijn. Ze staat er voor open om dingen uit te proberen. Werkplekleren is daarvoor het ideale instrument.

Jina is een vrouw van buitenlandse origine (Iran), die al jaren in België woont en werkt. Door fysieke klachten heeft ze haar job moeten opgeven, omdat aangepast werk niet mogelijk was. Samen met Synkroon wil ze uitzoeken welke jobs haalbaar zijn. Ze staat er voor open om dingen uit te proberen. Werkplekleren is daarvoor het ideale instrument.

Na een stage in verkoop en orderpicking geeft Jina aan haar coach Katia aan dat ze eigenlijk een zwak heeft voor kinderen. Werken met kinderen zou haar zeker bevallen. Ze heeft hierover al gesproken met de verantwoordelijke van de dienst onthaalouders van het OCMW te Heist-o/d-Berg. Ze kennen elkaar van de school, waar hun kinderen gaan. Jina droomt er altijd al van om onthaalouder te worden.

Waarom zou deze droom geen realiteit kunnen worden? Ze gaat eerst naar een infomoment bij het OCMW en daarna spreekt coach Katia af dat Jina een stage kan lopen bij een onthaalmoeder. Dit verloopt reuzegoed. Het is echter wel nodig dat Jina een aantal zaken laat aanpassen bij haar thuis om de kinderen goed op te vangen. Ondertussen start ze met de opleidingsprocedure via het OCMW. Ze doorloopt dit allemaal met veel enthousiasme en start uiteindelijk als onthaalmoeder met enkele kinderen. Een symbolisch moment! Een verhaal van veel moed en doorzetting, maar vooral van motivatie!


Het verhaal van Lydie
Zaakvoerster Lydie runt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten.

Zaakvoerster Lydie leidt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten. De werkgever komt tot de vaststelling dat het type werknemer dat Synkroon begeleidt niet overeenkomt met het beeld dat zij voor ogen had. Sterker nog, ze is verrast door de talenten en competenties die werkzoekenden bezitten.

Werkplekleren geeft Lydie de kans om kandidaten uit te testen. De coach van Synkroon zorgt voor de juiste begeleiding en ondersteuning van zowel werkzoekende als werkgever en financieel is er ademruimte om de juiste match te vinden. Lydie heeft ondertussen 5 werkzoekenden vanuit de doelgroep in dienst genomen.


Het verhaal van Dries
Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar omwille van bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk.

Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar door bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk. Op een dag neemt hij contact op met zijn voormalige coach bij Synkroon. Hij laat weten dat hij opnieuw ondersteuning nodig heeft. Synkroon zet alle partijen aan tafel en zorgt dat er snel tot een interventie wordt overgegaan. De coach observeert mee op de werkvloer, doet suggesties over aanpassingen aan het takenpakket en de werkomgeving en zorgt voor meer structuur.

De werkgever staat open voor deze suggesties en de Dienst Arbeidsbeperking bekijkt aanpassingen in functie van de VOP. Op korte termijn is het traject van Dries weer rechtgetrokken tot grote tevredenheid van alle partijen. Inzet was behoud van de job en met de nodige ondersteuning en welwillendheid is dit tot een goed einde gebracht.


Een jonge vrouw in een mannenploeg! Gemeente Herselt bewijst zonder veel ophef dat dit mogelijk is!
Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Haar coach Katrien weet dat tempo en zelfstandig werken aandachtspunten zijn maar de persoonlijkheid en inzet van Kimberly krijgen snel de bovenhand bij het werkplekleren.

Kimberly doet stage bij een tuinbedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van houten tuinhuizen. Deze job is te hoog gegrepen omwille van het ruimtelijk inzicht dat nodig is alsook de fysieke belasting die het werk vraagt. De stage onderstreept wel de talenten van Kimberly en die worden goed in kaart gebracht voor een volgende stap richting arbeidsmarkt.

Kimberly droomt van buitenwerk, met haar handen bezig zijn en liefst in een ploeg van mannen. Haar coach overtuigt de gemeente Herselt om een stage toe te staan in de groenploeg. Geflankeerd door een mannenploeg staat Kimberly tijdens het werkplekleren zelf haar eigen mannetje! De ploeg verricht werk van onkruid wieden tot sneeuw ruimen, van snoeien tot het meehelpen bij events.

De leidinggevende van de ploeg wil Kimberly een kans geven om sterker te worden op de arbeidsmarkt en overtuigt haar om deel te nemen aan het examen voor een openstaande vacature. Kimberly aarzelt niet om mee te doen. Ze is blij met de inspanningen die de gemeente Herselt doet om de sollicitatieprocedure aan bepaalde doelgroepen aan te passen, zodat iedereen evenveel kans maakt om te slagen.

De sollicitatie is een succes en Kimberly krijgt een contract van 1 jaar aangeboden. Hierdoor krijgt zij de kans om haar werkervaring uit te breiden en in de toekomst sterker te staan op de arbeidsmarkt!

Een pluim voor Kimberly en veel respect voor het doelgroepenbeleid van de gemeente Herselt!