Het verhaal van Josiane

WERKPLEK:  WZC Edelweis

foto
foto

Op het werk alles nog ok. Af en toe sta ik al eens op een andere afdeling voor het geval het zou nodig zijn om daar in te springen. Ben er deze maand 2 jaar geleden aan begonnen. Ik dacht dat ik een jaar fout was, zo vlug gaat het allemaal 😊 😊 Groetjes, Josiane

Een lach verschijnt op mijn gezicht. Wat fijn om Josiane weer eens te horen. De tijd vliegt inderdaad, maar het is geweldig te weten dat ze nog steeds aan het werk is en ook nog steeds tevreden is.

Josiane werkte jarenlang als aanvuller van automaten: het op de baan zijn, de zelfstandigheid, de vrijheid…het was helemaal haar ding. Re-organisatie in het bedrijf dwong haar echter tot ontslag.
Het was niet evident. Het verruimen van haar jobdoel was dan ook een hele opdracht. Josiane was een enthousiaste 50+’er, maar ze botste op haar beperkingen en onzekerheden. Ze vreesde dat ze nergens nog een kans zou krijgen en dat ze afgeschreven was.

Oktober 2019, we kloppen aan bij Woon-en zorgcentrum De Edelweis in Begijnendijk met de vraag om een stage als logistiek medewerker te organiseren. Josiane mag de stage starten, op dat moment niet wetende wat haar te wachten staat.

De kans die Josiane bij WZC De Edelweis kreeg, veranderde echter haar leven. Ze komt terecht in de keuken van het rusthuis en op de afdeling waar ze maaltijdbegeleiding doet. Ze ervaarde iets nieuws wat haar erg beviel. Ze had een goed contact met de bejaarden, haar positieve ingesteldheid maakte iets los bij hen. Ze kreeg positieve feedback. Ze hield van de afwisseling in de job. Fysiek voelde Josiane dat ze moest rekening houden met haar lichaam, maar dat deed ze ook. Het feit dat ze met de fiets naar haar stage kan rijden, was mooi meegenomen.

Na de stage bleek dat er een vervangingsopdracht open stond. Dat liet Josiane zich geen twee keer zeggen. Bemiddeling met de werkgever zorgde voor het invullen van die plaats. Josiane krijgt een tijdelijke contract van 20u als logistiek medewerker.

Directeur Noël Verellen vertelt. Josiane is echt het zonnetje in huis. Haar lach, haar grappige uitspraken en haar humor brengen leven in huis en worden erg geapprecieerd bij de bewoners. Josiane ziet werk, stelt zich flexibel op, alles om het de bewoners zo goed mogelijk te laten hebben. Noël erkent dat Covid geen makkelijke periode was voor het rusthuis, ook niet voor Josiane. Ze doorstonden echter deze periode en staan er nog steeds.

In de voorbije 2 jaar stuurde Josiane geregeld een sms naar haar coach om te laten weten hoe het met haar en op de job ging: verlengingen van tijdelijke contracten, informatie over Covid in het woon- en zorgcentrum, vast contract, mijlpaal dat ze 2 jaar in het woon-en zorgcentrum is.
Die berichtjes zorgen dan ook steeds voor een coach die blij en goedgezind coach wordt. Het is als coach immers deugddoend te ervaren hoe iemand met doorzettingsvermogen, een positieve ingesteldheid en heel veel enthousiasme kansen krijgt en neemt!! Bedankt Josiane om jezelf in deze uitdaging te gooien! Je hebt dit helemaal verdiend!