Het verhaal van Resa

WERKPLEK:  Rechtbank van Eerste Aanleg Antwerpen

foto
foto

Ik ben Resa en ik ben 45 jaar.

Jaren heb ik les gegeven aan kinderen van alle leeftijden (van 2,5 jaar tot 12 jaar). Ik ben dus jaren leerkracht geweest.

Helaas heb ik nooit een vaste plek gekregen binnen het onderwijs.

Op een gegeven moment heb ik het onderwijs vaarwel gezegd en ben ik bij VDAB loopbaanoriëntatie gaan volgen om te kijken wat ik nog in mijn mars had, dan enkel leerkracht zijn. Tijdens de oriëntatie heb ik o.a. geleerd hoe je een correcte cv en motivatiebrief moest opstellen, want dat was intussen al jaren geleden. Ook heb ik toen heel wat jobbeurzen afgeschuimd en veel gesolliciteerd.

Uiteindelijk ben ik dan bij KBC Bank & Verzekeringen terecht gekomen waar ik een jaartje heb gewerkt. Ik heb er veel ervaring opgedaan maar heb toch gekozen om een andere weg in te slaan omdat de commerciële wereld niet voldoende aansloot bij mijn profiel en karakter.

Ik ben terug bij VDAB terechtgekomen en toen ben ik in contact gekomen met Synkroon. Na een goed gesprek met mijn begeleidende coach, Vicky Baeten, heb ik mogen proeven van enkele jobs, door middel van enkele ervaringsstages die ze voor mij geregeld had. Zo kon ik voelen of die sector en/of het werk op zich wel iets voor mij zou zijn. Tijdens mijn laatste stage in het ziekenhuis van Herentals ben ik zelfzekerder geworden en ben ik ook opengebloeid. Ik had er ook super collega’s en ik vond het werken heel tof! Na mijn stage heb ik me zelfs opgegeven als vrijwilliger in dat ziekenhuis. Dat heb ik een hele tijd gedaan, en intussen was ik ook nog aan het solliciteren.

Op een zekere dag (ergens in januari) kreeg ik dan een jobaanbieding (bij FOD Justitie) die ik niet kon weigeren. Ik heb die kans met beide handen gegrepen. Momenteel ben ik daar nog steeds aan het werk en het bevalt me wel! Ik ben er van dag 1 in een heel tof team terechtgekomen.

Mijn coach heeft me altijd goed opgevolgd en geïnformeerd. Ze vroeg ook steeds hoe het met mij ging en dat deed deugd. Ze keek niet enkel naar mijn capaciteiten en mijn inzet maar ook naar mijn mentale welzijn in het algemeen, wat toch ook wel erg belangrijk is in de zoektocht naar nieuw werk. Dat vond ik super!
Ik ben heel blij dat ik het traject bij Synkroon heb mogen volgen en dat ik het geluk heb gehad om begeleid te worden door een coach die me over de hele lijn heeft gesteund en heeft bijgestaan.

Bedankt Vicky! Je was een topcoach voor mij!

Groetjes Resa