Het verhaal van Robby

WERKPLEK:  WZC De Witte Bergen

foto
foto

Enkele jaren geleden ben ik uit noodzaak moeten stoppen met mijn job als magazijnmedewerker. Het fysieke aspect lukte niet meer omwille van meer en meer klanten van pijn in mijn rug en schouder. Door navraag en screening bij VDAB hebben ze mij in contact gebracht met Synkroon. Mijn coach en ik hebben toen samen gebrainstormd om de ideale job te vinden.

Eerst probeerde we een stage als rekkenvuller bij een winkelketen. Dit bleek al snel te belastend te zijn voor mijn schouder. Na wat verder zoeken, kwamen we bij een vacature als medewerker in een foodtruck. Het bereiden van hamburgerbroodjes en het bakken van de lekkere frietjes ging zeer vlot. Ik ervaarde geen pijn en kreeg de mogelijkheid om mee te groeien binnen het bedrijf aan de hand van een IBO. Doordat ons land toen voor de eerste keer in lockdown ging, moest deze job vroegtijdig stopgezet worden.

Derde keer goede keer. Dit keer wisten we dat koken fysiek haalbaar was en dat het fijn zou zijn als ik van mijn passie mijn beroep kon maken. Het voorbije half jaar heb ik de kans gekregen om via stage en IBO het vak te leren in de grootkeuken van een woonzorgcentrum. Intussen heb ik hier helemaal mijn plaats gevonden. Een hele carrièreswitch! Ik ben enorm blij dat er een organisatie als Synkroon bestaat. Ze hebben mij geholpen op het moment dat ik zelf niet meer wist wat te doen omwille van mijn fysieke beperking. Synkroon heeft mijn leven veranderd in positieve zin. Ik ben mijn coach enorm dankbaar. Als je zelf ook geen uitweg meer weet omwille van fysieke problemen raad ik jullie zeker aan om contact met hen op te nemen. Dank je wel.

Robby