Het verhaal van Marianne

WERKPLEK:  Geels Architectenbureau

foto
foto

Mijn naam is Marianne.

Ik heb een spierziekte en ben erg snel vermoeid.
Ook ben ik al enige tijd uit het werkcircuit.

Vroeger werkte ik in het clubhuis bij een golfbaan, maar ondanks dat ik ook wat administratief werk deed, kon ik daar niet blijven werken. Het Horeca-gedeelte was door mijn lichamelijke problemen te zwaar voor mij.

Ik ben via VDAB bij Synkroon terecht gekomen en heb via Synkroon eerst bijscholingen gevolgd over de office-pakketten, met daarna een aantal volledig administratieve (parttime) stages. Bij mijn op-een-na-laatste stage zou ik kunnen blijven, maar vlak voor het tekenen van het contract ging het met dat bedrijf niet goed en werd het contract niet ondertekend. Daarna heb ik toch nog een stage kunnen doen, waarna ik een contract kreeg voor 3 maanden. Maar helaas geen verlenging door een reorganisatie in dat bedrijf.

Na een lange zoektocht naar een vaste parttime-baan, was ik weer volledig uit het werkritme. Ik heb mij via VDAB opnieuw aangemeld bij Synkroon en met mijn nieuwe coach zijn we weer opzoek gegaan naar een stageplaats. Als we bedrijven hadden gevonden waar we een stage gingen vragen, ging mijn coach altijd mee. In tijden van Covid-19 is dit niet gemakkelijk, maar het is haar toch gelukt. Ze had zelfs drie plaatsen voor mij, waar ik een stage zou kunnen beginnen.

In Geel bij een architectenbureau had ik de mogelijkheid om na een positieve stage te kunnen blijven, dus hebben we voor deze plaats gekozen. Omdat de werken die ik daar doe nog een nieuw administratief onderdeel voor mij zijn, heb ik veel te leren. Ik heb na mijn stage een IBO-plus gedaan en mag hier blijven werken.

De stages zijn voor mij een goede mogelijkheid geweest om uit te proberen welke job en vooral hoeveel uren ik aan kan.

Merci Char! Topcoach.