verhalen

Tewerkstelling tijdens Corona. Het kan en het gebeurt!
Aan het woord, waarnemend directeur Hilde Dierckx van Woonzorgcentrum Twee Poorten te Tienen.

"Werkplekleren - op de werkvloer opleiden - biedt enkel maar voordelen. Vaak hebben stagiairs uit bepaalde doelgroepen een hoop levenservaring en een loopbaan achter de rug. Zij kiezen bewust voor deze vorm van leren. De bereidheid om bij te leren, motivatie en inzet zijn voor ons de criteria om kansen te geven vanuit onze organisatie. Welke achtergrond kandidaten hebben, speelt op zich dan ook geen rol.

Tijdens Corona is de continuïteit van dienstverlening gegarandeerd gebleven. Er is geen onderscheid gemaakt tussen vast personeel, vrijwilligers en stagiairs. Alle beschermingsmaatregelen zijn voor iedereen toegepast.

De werkzoekende van Synkroon was al ver geëvolueerd in zijn traject. Wij hebben de situatie in Coronatijd gezien als een opportuniteit en zijn overgegaan naar tewerkstelling in plaats van het werkplekleren stop te zetten.

Mijn boodschap naar andere werkgevers is, doe het gewoon! Het brengt diversiteit in uw organisatie, het is een geweldige manier om gericht opleiding te bieden en het maakt mensen klaar om terug aan de slag te gaan."


Het verhaal van Ellen
Ik ben Ellen en ben 22 jaar. Ik ben bij Synkroon terecht gekomen doordat ik mijn diploma als zorgkundige niet meer kan uitoefenen door een aandoening. Zo kwam ik terecht bij horeca zaak Exki.

Ik ben Ellen en ben 22 jaar. Ik ben bij Synkroon terecht gekomen doordat ik mijn diploma als zorgkundige niet meer kan uitoefenen door een aandoening. Zo kwam ik terecht bij horeca zaak Exki. Ik had het heel moeilijk met het loslaten van mijn oude beroep. Maar op 1 of andere manier is in de horeca staan ook mensen in de watten leggen.

Dit was absoluut niet gemakkelijk in begin… sommige dagen was het me echt te zwaar… Ze hebben dan samen met mij en wat mogelijk was gekeken of ze de uren konden aanpassen. Zo heb ik een week 5 dagen 5 uur geprobeerd… Dit ging een stuk beter.

Het is voor mij zeer fijn dat ze naar mijn noden hebben geluisterd. Ik heb momenten gehad dat ik niet meer wist naar wat ik moest zoeken. Ik had totaal geen idee waar mijn capaciteiten nog in terecht kwamen. Daar heeft Synkroon me ook echt bij geholpen. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn weg terug begon te vinden, maar dit lukt steeds beter dankzij de goede hulp van mijn lieve coach.

Dankjewel Synkroon

Groetjes Ellen


Het verhaal van coach Elien
Ik ben Elien Vandevelde. Coach bij Synkroon, sinds begin maart! Ik had net 2 weken opleiding gekregen toen we de boodschap kregen om vanuit thuis te werken.

Ik ben Elien Vandevelde. Coach bij Synkroon, sinds begin maart!

Ik had net 2 weken opleiding gekregen toen we de boodschap kregen om vanuit thuis te werken. Niet gemakkelijk wanneer je nog geen enkele ervaring hebt als coach. Maar dit vormde de ideale gelegenheid om al de theorie rond SUEM en werkplekleren rustig door te nemen. Snel hierna kregen we de kans om digitaal met onze collega’s mee te volgen. Zo kreeg ik de mogelijkheid om de theorie in praktijk omgezet te zien worden.

Doordat we bij verschillende collega’s konden meevolgen, deed ik nog meer ervaring op. Zo heb ik ondertussen mijn eigen klanten kunnen opstarten van thuis uit. Ik kan nu verder aan de slag als coach om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden in hun zoektocht naar werk.


Het verhaal van Stijn
Stijn is in begeleiding bij Synkroon en heeft een succesvol werkplekleren achter de rug bij LOV vzw.

Stijn is in begeleiding bij Synkroon en heeft een succesvol werkplekleren achter de rug bij LOV vzw. Hij is enorm gegroeid in zijn talenten, zijn zelfvertrouwen is toegenomen en heeft een positieve kijk op de toekomst. Resultaat werkplekleren en zelfontplooiing heeft tot deze getuigenis en filmpje geleid.


Heroriëntering van werk! Van het leger naar de tinnen soldaatjes!
Ilse klopt in juli 2018 aan bij Synkroon. Zij is op zoek naar aangepast werk. Ze ambieert een haalbare deeltijdse administratieve job met een goede life/job balans daar ze gevoelig is voor stress. Ze heeft ervaring in verkoop en administratie.

Ilse klopt in juli 2018 aan bij Synkroon. Zij is op zoek naar aangepast werk. Ze ambieert een haalbare deeltijdse administratieve job met een goede life/job balans daar ze lichamelijke klachten heeft. Ze heeft ervaring in verkoop en administratie.

Synkroon is een ideale partner om uit te zoeken wat haalbaar is voor Ilse. Ze doet werkplekleren in de administratie bij Wico Mater Dei te Pelt. De evaluatie was uitstekend. Ilse is vlot, vriendelijk, leert snel bij, neemt initiatief en is collegiaal. De 20 uren zijn haalbaar zodat Ilse voldoende ruimte heeft voor haar huishouden en de nodige rust.

Ilse straalt. Het werkplekleren doet haar deugd. Na een moeilijke periode van lang thuis zitten, ervaart ze terug dat haar werk geapprecieerd wordt. Ze groeit elke dag een beetje meer!

Tijd om Ainhoa Vermunt, bedrijfsleider van Beau Fort (kinderopvang) te contacteren. Er staat immers een vacature open. Het is een kinderdagverblijf met een bewuste keuze om het anders te doen. Ainhoa was meteen bereid om Ilse werkplekleren aan te bieden. De sterke punten van Ilse worden benoemd en na een korte periode van werkplekleren wordt een IBO-plus afgesproken om alle taken van de administratie en receptie onder de knie te krijgen. Ilse ontneemt heel wat taken van Ainhoa zodat zij veel meer tijd heeft om haar taken als zaakvoerder op te nemen. Na de IBO-plus kreeg Ilse in april ‘19 met veel plezier van directie en collega’s een vast contract.

Tijdens deze samenwerking verneemt coach Isabelle dat Beau Fort nood heeft aan een logistieke duizendpoot. Er moet nog zoveel gebeuren. Het takenpakket start met het poetsen van gemeenschappelijke ruimtes, eten verwarmen, was/opvouwwerk van slabbetjes en handdoeken. Echt mannenwerk dus!

Coach Isabelle heeft op dat moment Haike uit Balen in begeleiding. Hij kan omwille van fysieke klachten geen zwaar werk meer verrichten. Het leger heeft teveel van hem gevraagd maar hij heeft zowel een technische als een logistieke achtergrond. Een juiste match? In het hoofd van coach Isabelle al zeker en vast! Afwisselend werk in een fijn team en kort bij huis.

Haike start werkplekleren bij Beau Fort als logistiek medewerker. Hij is bereidwillig, altijd positief, iemand die meedenkt, werk ziet, initiatief neemt en bovenal zelfstandig is. Een IBO-plus contract wordt afgesloten om zo het volledig takenpakket aan te leren gaande van herstellingen uitvoeren, kluswerk, bestellingen doen, magazijn en werkplek organiseren, …

Ainhoa en haar team zijn super tevreden met de komst van deze soldaat! Haike krijgt zijn vast contract eind mei ‘19!

Werkplekleren en IBO-plus, out of the box durven kijken, creatief denken, anders rekruteren in combinatie met gemotiveerde personen liggen aan de basis van deze twee succesverhalen bij Beau Fort. De wind waait daar nog steeds hard en positief!


Het verhaal van Lydie
Zaakvoerster Lydie runt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten.

Zaakvoerster Lydie leidt een groot bedrijf en neemt contact op met Synkroon om de kans op invulling van vacatures te vergroten. De werkgever komt tot de vaststelling dat het type werknemer dat Synkroon begeleidt niet overeenkomt met het beeld dat zij voor ogen had. Sterker nog, ze is verrast door de talenten en competenties die werkzoekenden bezitten.

Werkplekleren geeft Lydie de kans om kandidaten uit te testen. De coach van Synkroon zorgt voor de juiste begeleiding en ondersteuning van zowel werkzoekende als werkgever en financieel is er ademruimte om de juiste match te vinden. Lydie heeft ondertussen 5 werkzoekenden vanuit de doelgroep in dienst genomen.


Het verhaal van Dries
Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar omwille van bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk.

Dries is tewerkgesteld in een ziekenhuis als logistiek assistent. Hij werkt hier al jaren, maar door bepaalde aandachtspunten loopt zijn tewerkstelling niet altijd even gemakkelijk. Op een dag neemt hij contact op met zijn voormalige coach bij Synkroon. Hij laat weten dat hij opnieuw ondersteuning nodig heeft. Synkroon zet alle partijen aan tafel en zorgt dat er snel tot een interventie wordt overgegaan. De coach observeert mee op de werkvloer, doet suggesties over aanpassingen aan het takenpakket en de werkomgeving en zorgt voor meer structuur.

De werkgever staat open voor deze suggesties en de Dienst Arbeidsbeperking bekijkt aanpassingen in functie van de VOP. Op korte termijn is het traject van Dries weer rechtgetrokken tot grote tevredenheid van alle partijen. Inzet was behoud van de job en met de nodige ondersteuning en welwillendheid is dit tot een goed einde gebracht.