verhalen

Een jonge vrouw in een mannenploeg! Gemeente Herselt bewijst zonder veel ophef dat dit mogelijk is!
Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Kimberly, 19 jaar, studeert af in het bijzonder onderwijs richting houtbewerking. Zij heeft een hands- onmentaliteit, is gemotiveerd en voert uit wat er gevraagd wordt.

Haar coach Katrien weet dat tempo en zelfstandig werken aandachtspunten zijn maar de persoonlijkheid en inzet van Kimberly krijgen snel de bovenhand bij het werkplekleren.

Kimberly doet stage bij een tuinbedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van houten tuinhuizen. Deze job is te hoog gegrepen omwille van het ruimtelijk inzicht dat nodig is alsook de fysieke belasting die het werk vraagt. De stage onderstreept wel de talenten van Kimberly en die worden goed in kaart gebracht voor een volgende stap richting arbeidsmarkt.

Kimberly droomt van buitenwerk, met haar handen bezig zijn en liefst in een ploeg van mannen. Haar coach overtuigt de gemeente Herselt om een stage toe te staan in de groenploeg. Geflankeerd door een mannenploeg staat Kimberly tijdens het werkplekleren zelf haar eigen mannetje! De ploeg verricht werk van onkruid wieden tot sneeuw ruimen, van snoeien tot het meehelpen bij events.

De leidinggevende van de ploeg wil Kimberly een kans geven om sterker te worden op de arbeidsmarkt en overtuigt haar om deel te nemen aan het examen voor een openstaande vacature. Kimberly aarzelt niet om mee te doen. Ze is blij met de inspanningen die de gemeente Herselt doet om de sollicitatieprocedure aan bepaalde doelgroepen aan te passen, zodat iedereen evenveel kans maakt om te slagen.

De sollicitatie is een succes en Kimberly krijgt een contract van 1 jaar aangeboden. Hierdoor krijgt zij de kans om haar werkervaring uit te breiden en in de toekomst sterker te staan op de arbeidsmarkt!

Een pluim voor Kimberly en veel respect voor het doelgroepenbeleid van de gemeente Herselt!